Coaching, családállítás

Segítek rálátni élethelyzetedre, megtalálni saját megoldásodat és erődet a továbblendüléshez a munkahelyen és a magánéletben egyaránt.

 

Coaching

Színes eszköztárral a gondolatok, érzések, a logika és az intuíció harmóniájában támogatlak. A támogatásom módszertani alapjait a strukturált gondolkodáson kívül a tranzakcióanalízis, erőszakmentes kommunikáció, rajzelemzés, szimbólumok, családállítás adják. Az élményt pedig az értő figyelmem és a rádhangolódásom.

 

Üzleti coachingban leginkább felsővezetők, cégvezetők  az ügyfeleim.

 

Akik leginkább választanak engem coach-uknak:

Ügyfeleim egyik csoportja a mindennapokban nagyon logikusan áll a világ működéséhez. Ez a logikus működés hoz számukra sok sikert az üzleti életben és egyúttal a legnagyobb elakadásuk kapcsolataikban. Gyorsan döntenek, gyorsan tanulnak, kockázatvállalók, rendkívüli problémamegoldók. Karizmatikusak, dominánsak. Környezetük nehezen tartja velük a tempót, stílusuk sokszor bántó, nyers mások számára.  Nekik a logikán keresztül vezet az út a jobb emberi kapcsolatokhoz. Számukra az intuitív megközelítések adják a legtöbb felismerést.

 

Ügyfeleim másik csoportjában nagyon érzékeny, legtöbbször megmentő üzemmódban működő vezetők tartoznak. Mindenkinek segítenek, sok felelősséget vállalnak át másoktól. Emiatt fizikailag is és érzelmileg is túlterhelődnek. Érzékenységük ellenére mégis távolságtartóak, nehezen megközelíthetőek, mert felépítettek egy falat, hogy ne sérüljenek annyira kapcsolataikban. A fő nehézségük a saját határaik megtartása, saját szükségleteik megfogalmazása, a konfliktusok felvállalása. Elfogadni, megélni, hogy ők éppen olyan fontosak, mint bárki más, sőt, lehet néha fontosabbak.

 

Ügyfeleim harmadik csoportjában olyan vezetők vannak, akik stratégiai pozícióba kerülnek, de nehezen lépnek ki az operatív, napi tűzoltás központú működésből. Őket abban tudom támogatni, hogyan alakul át a munkájuk, a prioritásaik, a szerepük egy stratégiai pozícióban, hogyan alakítsák ki a stratégiai céljaikat, mitől lesz ez az új vezetői szerepük önazonos, hogyan, tudják felépíteni a csapataikat úgy, hogy együtt dolgoznak a célok elérésében, de nem veszik át tőlük a feladataikat.

 

Coaching során nem csak figyelek, visszatükrözök, kérdezek és eszközökkel segítek, hanem visszajelzést is adok. Segítek haladni a saját tempódban, ugyanakkor mindig teszek azért, hogy előbbre lépj.  Ez nem mindig kényelmes. Akkor tudunk jól együtt dolgozni, ha ez az őszinte visszajelzés kölcsönös.

 

A coaching ülések időtartama 1,5 óra/alkalom. Általában kétheti rendszerességgel találkozunk.

 

 

Családállítás

Családállítást egyéni üléseken vállalok, leginkább coaching folyamatokba beépítve.  Csoportos állításokat jelenleg nem vezetek.

Az egyéni családállítás során egy körülbelül 1,5 órás alkalmon egyéni állítási módszerekkel dolgozzuk fel a kérdésed.

Milyen tipikus témák merülhetnek fel:

  • Párkapcsolat
  • Karrier, munkahelyi nehézségek
  • Szülő-gyerek kapcsolat
  • Szokatlan viselkedésváltozás
  • Élethelyzet változás (költözés, lakásvásárlás, iskolaválasztás)
  • Cél elérésének nehézségei

 

A fejlődési út

Nem mindenki áll készen arra elsőre, hogy egy olyan érzelmileg intenzív folyamatban nézzen szembe egy élethelyzettel, mint a családállítás.

Ehhez segít hozzá, egy coaching folyamat, ahol ezt a bizalmi légkört meg tudjuk teremteni, amiben körvonalazódik az igazi probléma és amely során fokozatosan lehántva  a hagymahéjakat egyúttal bátorságot, erőt is gyűjthetsz a mélyebb szembenézéshez és oldáshoz, azaz magához a családállításhoz.

Emiatt sokszor a családállítást a fejlődési út egy állomásaként építem be.

A coaching eszköztárával tudlak támogatni az utókövetésben és a következő téma megfogalmazásában is.

Számomra így alkot a coaching és a családállítás egy szép kerek folyamatot, amelyben minden módszernek megvan a maga szerepe.

A testreszabott fejlődésért

Fordulj hozzám bizalommal!

Írj vagy hívj bátran, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő együttműködést, támogatást.