ÉLET-térkép

ÉLET-térkép

 

Miért dolgozom intuitív, a tudattalant megszólító módszerekkel?

Sokszor igyekszünk racionálisan végig gondolni a kihívásainkat, problémáinkat, céljainkat. Miközben nagyon hasznos a tudatos megközelítés, mégis néha a probléma gyökere, mozgatórugója rejtve marad. Egyszerre vágyunk a fejlődésre és egyszerre gátoljuk azt. Védekezési mechanizmusaink igyekeznek elrejteni azt, amivel valóban foglalkozni érdemes.

 

Milyen esetekben érdemes különösen megfontolni, hogy nem a klasszikus kognitív megközelítést alkalmazzuk:

🖌 Ha tudod, mit kellene tenni, mert körül vagy véve jó példákkal vagy logikusan megközelítve nyilvánvaló lehet a megoldás, mégsem cselekszel.

🖌  Nem csak egy kihívással szembesülsz, hanem több életterületeden is akadnak megoldandó helyzetek, kapcsolatok (szülőként, vezetőként, barátként, a szüleinkkel, egészségünkkel, otthon és a munkahelyen). Mindezekre egyenként ránézni is hosszadalmas lenne, nemhogy egyszerre.

🖌 Esetleg egy területen a probléma komplexebb. Például a munkahelyen látni szeretnéd a csapatod dinamikáját, a túlterhelődésed okát, a saját karrieredhez, céljaidhoz való érzelmi viszonyt vagy lehetséges irányokat, főnököddel való kapcsolatodat, ránézni a prioritásokra.

🖌  Van egy diszkomfort érzeted, testi tüneted, de nem tudod pontosan megfogalmazni, mi is a gond, csak annyit, hogy valami nem jó.

🖌 Jártál segítőknél, ahol beszélgettetek, de sosem kaptál egy átfogó, összefüggéseket is megmutató képet.

 

Intuitív eszközökkel lehetőségünk van több életterületet (munkát és magánéletet), szerepeinket, egészségünket, céljainkat, karrierünket, kapcsolatainkat a múlt-jelen-jövő és vágyak-érzelmek dimenzióján keresztül is egyszerre megtekinteni.

 

Egy nagyon izgalmas felfedező út veszi kezdetét:

  🎯 a megszokottól eltérő megközelítéssel megnyithatjuk a kaput, hogy megtaláljuk a rejtett összefüggéseket, motivációkat, fókuszpontokat, főbb leküzdendő akadályokat

🎯 rendszerszemléletben, több dimenziót ötvözve nézünk rá életünkre és akár azt is felfedezhetjük, hogy a valódi megoldandó téma nem is ott van, ahol tudatosan gondoljuk. Azaz más az ok, mint amilyen problémát a felszínen hozunk.

🎯 hatékonyabban, gyorsabban találjuk meg azt, amire valójában a megoldást keresni kell

🎯 a védekezési mechanizmusok nem dolgoznak annyira intenzíven, mint tudatos szinten, de azt engedi a felszínre hozni, amivel már dolgozni tudsz.

 

Ügyfeleim, aki eljöttek hozzám rajzolni és más intuitív eszközzel dolgozni, olyan mélyebb felismerésekhez jutottak, amivel komolyabb változásokat tudtak elérni életükben. Sokszor elég ezeket a rejtett összefüggéseket a felszínre hozni, vizuálisan is láttatni, érzelmileg összekapcsolni ahhoz, hogy a változás beinduljon.

 

A fejlődés legtöbbször bátorság kérdése, hogy szembe merünk-e nézni azzal, ami valójában bennünk dolgozik.

 

Hogy néz ki a program?

1. lépés 3 órát töltesz velem, amely során rajzolsz, asszociatív tesztekkel dolgozunk. Én adom hozzá az  instrukciókat és az eszközöket.

2. lépés Elemzem az első alkalom anyagait és testreszabottan kialakítom a következő kör tematikáját, hogy jobban ráfókuszáljunk néhány jelenségre.

3. lépés Két 1,5 órás alkalom során a Rád szabott tesztekkel folytatod.

4. lépés  Coaching beszélgetések keretében elkezdjük feldolgozni a rajzokat, összegyűjtjük a felismeréseket és meghatározzuk a fókuszterületeket a fejlődéshez.

5. lépés Az elemzés, a fókuszterületek alapján elindulhatunk  a változás útján.

 

Nem kell tudnod rajzolni ahhoz, hogy értékes felismeréseket nyerj.

 

 

Fordulj hozzám bizalommal!

 

balance@ildikobereczki.hu

+36 70 390 7550