Autogén tréning

Ha van stressz, feszültség, szorongás, fájdalom, amit oldani szeretnél testi és lelki szinten,

ha jobban rá szeretnél hangolódni saját belső jelzéseidre.

 

Az autógén tréning egy hosszútávú hatásaiban tudományosan és nemzetközileg is elismert relaxációs módszer. Segít ellazítani az izmokat, kioldani a feszültséget. Szorongás, kimerültség, alvászavar, fájdalom (pl. migrén), szomatikus  (pl. légzőszervi, kardiológiai, belgyógyászati, gasztroenterológiai, nőgyógyászati) betegségek tüneteinek enyhítésében segíthet.

 

Az autogén tréning lényege a passzív befogadó állapot, amelyben önmagadra összpontosítasz, egy belső biztonságérzetet teremtesz magadban és befogadod, elfogadod azokat az érzéseket, testi élményeket, amik a gyakorlás során felmerülnek. Ez a passzív, nyitott, befogadó állapot indíthatja el a belső öngyógyító folyamatokat.

 

Az autogén tréning nem csak egy egyszerű relaxációs gyakorlatsor, annak ellenére, hogy nagyon egyszerűnek tűnik. Mélyebb lelki folyamataink és azok testi, szimbolikus jelentésének felismerésére is alkalmas. A test és a lélek nagyon szép, lágy, de mély összhangja ez a relaxációs technika.

 

Mivel gazdagodhatsz:

√  megtanulsz egy önállóan végezhető relaxációs gyakorlatsort, amit bármikor, bármilyen körülmények között alkalmazhatsz

megtanulod ellazítani a tested, oldani a feszültséged

ráhangolódhatsz a tested és lelked finom jelzéseire,

Hogy néz ki mindez a gyakorlatban:

10-12 alkalom során, előre meghatározott sorrendben, fokozatosan felépített gyakorlatsort tanulsz meg. Naplót vezetsz a gyakorlásaidról. Átbeszéljük a gyakorlás közben megélt testi és lelki élményeidet. A testrészek szimbólumok is. A hozzájuk kapcsolódó lelki aspektusokra is figyelmet fordítunk. Az autogén tréninget csak az kezdheti el, aki részt vett egy előzetes interjún.

 

Mikor ajánlom:

♣ ha stresszes az életed és meg szeretnél tanulni ellazulni, könnyebben, gyorsabban megnyugodni, nyugodtan pihenni

♣ ha általában szorongsz, vagy félsz vizsgáktól, társaságban, interjúk, fellépések előtt

ha migréned, fájdalmaid vannak, amit enyhíteni szeretnél

ha a tested és a lelked megelőző, preventív módon védenéd betegségektől, lelki tehertől, kiégéstől

 

 

 

 

 

 

Fordulj hozzám bizalommal!

 

balance@ildikobereczki.hu

+36 70 390 7550